Den danske mad og vores øl

Der er ikke noget som et klassisk dansk frokostbord med sild, fisk, lunt og ost. Der står en kølig pilsner og en dram bare godt til, og der er jo intet, der smager så godt som det, du laver selv. Jeg ved da, at jeg synes en kølig smager bedre til min mad, når jeg ved, den kommer fra mit eget hjemmebryggeri, og at sylten er lavet i mit eget køkken.

Tid til øl

Jeg vidste også godt, at nu hvor jeg var gået ned på aldersreduceret tid på skolen, så skulle jeg kaste mig over noget som en hobby, og det gjorde jeg så med ølbrygning. Både min kone og jeg elskede i forvejen at lave mad, så hvorfor ikke kombinere de to ting, for vores egen snaps kunne vi også finde ud af at lave.

Jeg vidste ikke rigtigt, hvor jeg skulle begynde, og jeg må indrømme, at min viden var noget sparsom. Jeg vidste, at der var noget med humle, gær, sukker og vand. Men så stod jeg også stille.

Jeg havde kigget lidt på nettet, men jeg kom ikke videre, før jeg så, at der var en side, som hed hjemmebryggeren, som jeg fandt på en blog.

Bloggen viste sig at være lige det, som jeg havde brug for. Der var alt det, som jeg skulle bruge for at komme i gang med at brygge min øl til det gode danske frokostbord.

Gammel viden på mine, nye flasker

Jeg fandt de bedste blogartikler om alt fra råvarer til, hvilke instrumenter jeg skulle bruge for at komme i gang, og der var heldigvis også mange, som delte ud af de faldgruber, som de selv var faldet i, og som jeg nu kunne undgå.

Den viden og tid, som de forskellige skribenter havde lagt i at sikre, jeg fik en grundig gennemgang i ølbrygningens kunst, var imponerende. Virkelig noget som mange andre kunne lære noget af, for der er mange fejltagelser, som kan undgås, hvis der var flere, som tænkte som disse mennesker og delte ud af deres erfaringer.

De har så også et godt samarbejde med hjemmebryggeren.dk, for det var der, jeg købte mine råvarer og produkter til at komme i gang. De var lige så engagerede i ølbrygning, og smilende og venligt guidede de mig til at få de ting, jeg skulle bruge for at kunne stille mit eget bryg på frokostbordet.

Jeg vidste, det ville være sådan, men det skal da lige siges, at øl fra eget bryghus er bedre, specielt med hjemmelavet klassisk dansk mad.

Kim Brandt