Fire fordele ved at dyrke i højbede

Et højbed er en meget populær måde at dyrke grøntsager og blomster i haven i dag. Det er der en række grunde til, som vi kommer ind på herunder. Vi er blevet inspireret af havehandel.dk til artiklen. 

1. Nemt at sætte op og komme i gang

Der findes i dag en lang række forskellige højbede, hvilket gør det nemt for dig at finde det rette i forhold til din stil. Det kan være i metal, fliser eller en gammel palleramme. Derefter skal du bare fylde op med højbedsmuld, og så er du klar til at så. Højbedsmuld er en særlig form for muld, der sikrer, at dine planter får den næring, som de har brug for. Det er selvfølgelig vigtigt for, at de kan trives. 

2. Nemt at holde ukrudt væk

Hvis du tidligere har dyrket i et bed, har du sikkert oplevet, at det godt kan være lidt uoverskueligt, når du skal fjerne ukrudt. Specielt når planterne er små, kan det være svært for dig at finde ud af, hvor rækkerne med planter er, og hvor ukrudtet er. I et højbed bliver det langt nemmere for dig at overskue rækkerne, og opgaven med at fjerne ukrudt bliver mere overskuelig. 

3. Nemt at holde sneglene ude

Har du problemer med mange snegle i din køkkenhave, er det også en stor fordel for dig, at du har et højbed. Der kan du sætte en kant på, så det ikke er muligt for sneglene at komme op i bedet. Det er med til at gøre, at du ikke behøver at gå på sneglejagt hver aften. 

4. Bedet har en bedre højde

Har du problemer med knæ og ryg, er et højbed også en god måde for dig at dyrke dine grøntsager på. På denne måde kommer det nemlig op i en ordentlig højde, frem for at du skal bukke dig ned hele tiden. 

Emilie Jacobsen