Sommer i haven? 3 tips

Det er sommer, men herhjemme er der hverken planer om Mallorca eller Marienlyst. Vi skal bare slappe i vante omgivelser og nyde, at der nu er tid og plads til at være i haven og gøre de ting, vi ikke kan finde rum til i en travl hverdag. Skal du også tilbringe sommeren i haven, får du her 3 tips til havemennesket med grønne fingre. 

Slip for insekter og skadedyr

Hvis du planlægger at bruge længere tid i haven, bør du sikre dig på forhånd, at alt dit hårde arbejde ikke bliver ødelagt af insekter og andre skadedyr, herunder fx myrer, hvepse, dræbersnegle mv. Der findes mange tips og tricks rundt omkring på nettet, hvor du kan finde gode råd til at bekæmpe de forskellige kryb. Jeg har selv fundet en smart løsning på https://mlmodel.dk/suztain/suztain-sortiment, hvor der er forskellige produkter afhængigt af, hvad du “døjer” med. Det kan godt betale sig at være på forkant med skadedyrene. 

Anlæg en havedam

Ja, det er måske en lidt større investering, men når vand kommer ind i haven, bliver haven bare lige det mere spændende og flot. Her har du mulighed for at have fisk, åkander og helt særlige planter, der kræver adgang til store mængder vand. Det kræver selvfølgelig ekstra vedligeholdelse og indkøb af underlag, tanke og filtre, men jeg glæder mig til at tage første spadestik og naturligvis at se det færdige “produkt”, når det engang står færdigt her om ikke alt for længe. 

Solcellelamper er et sikkert hit

Det skal ikke kun være hårdt arbejde at være i haven – de grønne områder skal selvfølgelig også kunne nydes med venner og familie. Så hvorfor ikke opsætte en række solcellelamper rundt omkring i haven i de naturlige “åndehuller”? Det er en sikker vinder og giver haven et helt nyt element og formål. 

Kim Brandt