Hvorfor læser du egentlig bøger?

Jeg er ofte blevet stillet spørgsmålet, som er denne blogs overskrift. Jeg har længe undret mig over, hvorfor jeg blev spurgt, men det er nok gået op for mig, at mange ikke har oplevet samme glæde ved læsningen som mig endnu, og derfor kan jeg vel næppe bebrejde dem, at de ikke helt forstår mig. For hvorfor skulle man bruge en masse timer af sin dyrebare tid på noget, som alligevel bare er kedeligt. Lad det være sagt med det samme: det gør jeg heller ikke. Jeg elsker nemlig at læse, og jeg finder noget i bøger, som jeg har meget svært ved at samle op andre steder. 

Jeg læser egentlig mange forskellige genrer. Først og fremmest kan jeg godt lide biografier, og gerne fortællinger fra hovedpersonen selv. Jeg synes, det kan være ret fascinerende at dykke ned i en persons tanker, som åbner helt op for det, som er oplevet eller blevet tænkt. Det skal selvfølgelig helst være en ret ærlig fortælling, før det bliver interessant, men disse findes der heldigvis også ret mange af. Jeg er stor sportsfan, og jeg har selvfølgelig læst mange biografier fra sportsstjerner, men det er ikke fordi, det absolut skal handle om sport. Jeg har eksempelvis også læst bøger fra politikere, som egentlig ikke har interesseret mig specielt meget på forhånd, men som virkelig har åbnet mine øjne for deres personligheder, efter jeg har læst deres bøger. 

Jeg kan dog også rigtig godt lide skønlitteratur, og her er det egentlig mange forskellige genrer, som interesserer mig. Jeg læser en del krimier, fordi jeg selv har en lille efterforsker i min mave. En god krimi kan virkelig få mig til at vippe på stolen, og jeg tager ofte mig selv i at ryste med benet, mens jeg intenst læser i min bog. Det er helt klart en god oplevelse at læse en krimi, hvor man næsten selv føler, man er en del af fortællingen. 

Leder du efter krimier som lydbøger?

Jeg finder ofte mine bøger hos Politikenbooks, som virkelig har et stort udvalg af bøger i mange genrer. Jeg er nemlig begyndt at læse en del e-bøger, som jeg kan finde herinde. Det giver en masse fordele, at jeg kan have mine bøger med på min tablet, så jeg ikke skal slæbe dem med på mine ture. Jeg er også blevet ret vild med at lytte til lydbøger, særligt når jeg ikke har mulighed for selv at læse. Disse bøger finder jeg også hos Politikenbooks. 

Kim Brandt