En helt særligt duft

Der er noget særligt over duften fra blomster, krydderier, skovens planter, ja, overalt i naturen. For mange er det ikke bare en oplevelse, det er minder og glæde. Det er heller ikke uden grund, at æteriske olier bruges i både kosmetik og til fødevarer. Smagene og duftene i sig selv gør rigtig meget. Og som med så meget andet, så er de naturlige af slagsen de bedste. Både fordi de, som navnet siger det, er naturlige, men også fordi, naturen har skabt alt det, du har brug for med dem. Der er ingen grund til at vælge et kunstigt alternativ.

Direkte fra plantens celler

Der, hvor jeg køber mine æteriske olier, ved jeg, at de kommer direkte fra plantens celler. Det er det, der gør, at navnet æteriske olier kan bruges. Det giver en meget kraftig olie, som kan duftes. Fordi den er så kraftfuld, så kan den ikke bruges ren, som den er. Den skal blandes op, uanset om du skal bruge den til mad eller slik, eller hvis du skal bruge den til aromaterapi.

Det betyder også, at en lille flaske rækker meget langt, for der er ikke brug for mange dråber af den slags, lige meget hvad dit formål med olien er. Så slipper du også for en olie, der langsomt fordamper, så der er store fordele ved at vælge en lille flaske ad gangen. Især hvis du bruger mange forskellige.

Lidt ekstra til massage

For mig er de gode til massage. Jeg handler de bedste æteriske olier, og så blander jeg dem med mandelolie. Det er nemlig en dejlig neutral olie, der er perfekt til massage, og hvor de æteriske olier også gør sig rigtig godt. De giver lidt ekstra, som giver større velbehag. Det gælder om at få den ekstra afslapning ud af oplevelsen, og det giver de æteriske olier.

Mille Larsen