En god, varm kop te

Om morgenen kan jeg bedst lide at få en kop te eller to. Jeg vil i modsætning til de fleste helst undvære kaffen der. Det er vist bare blevet en vane, men det er det, der gør, at mine morgener er rigtig gode. Jeg sætter teen til at trække, mens jeg forbereder resten, og så passer tiden for det hele. Så kan jeg nyde min te og få ladet op til den dag, der kommer. I weekenderne og i ferierne, hvor der er bedre tid, så bliver det altid til en kop til. Det er for mig ekstra nydelse.

Den skal være sort

En anden ting, jeg går rigtig højt op i, når det kommer til mine morgener, det er kvaliteten på min te. Jeg er til helt klassisk sort te uden noter af særlig meget andet. Det passer for mig til morgengry og tidlig start på dagen. Men samtidig går jeg højt op i kvaliteten af min te. Jeg kunne ikke drømme om at købe sort te andet sted end en tehandel. Det er en af de ting, hvor du, når du først har smagt forskellen, ikke vender tilbage til det, du havde prøvet før.

Sådan er det også der, hvor jeg handler. De kender deres te, og de forstår sig på kvalitet, uden at det kan mærkes på priserne. Det er her, jeg får al min sorte te, for de er en udsøgt kvalitet, som jeg altid bliver begejstret over.

Godt på alle årstider

Noget varmt kan drikkes på alle årstider. Det er rart, når det er koldt og vinter, men det gør lige så godt på en varm sommermåned. Skægt som te kan gøre den slags, uanset temperaturen udenfor. Så det er noget, der kan nydes året rundt, og det gør det da bare endnu mere lækkert, synes jeg.

Mads Laursen