3 grunde til at redde vores regnskove

3 grunde til at redde vores regnskove

Verdens store skove og regnskove er lige nu truet i et ganske stort omfang. Nok er udviklingen bremset en smule op, men hvis ikke at den ikke-bæredygtige udnyttelse af ressourcerne bremses, så vil det også få konsekvenser for os danskere. Her får du 3 gode grunde til, at vi skal passe på regnskoven.

 

Du holder af Jorden og de dyr, som lever her

Det er ikke at tage munden for fuld, når man påstår, at behandlingen af verdens skove, som den er lige nu, vil ændre levekårene på jorden, og måden vi lever her. For forsvinder de sammenhængende regnskovsområder, så vil tusindvis af dyrearter uddø. Ligeledes, så vil økosystemet og plantelivet i områderne ændre sig – og ikke på den gode måde. Det vil være en af klodens skatte, som er uerstattelige.

 

Du holder af menneskeheden som helhed

Regnskoven, som vi kender den i dag, er levegrundlag for millioner af mennesker rundt omkring i verden. Problemet er dog, at disse mennesker ikke hører til i de rige og veludviklede lande på jorden – tværtimod, så er de mennesker, som er alle mest afhængige af regnskoven, også blandt de mest fattige grupper af mennesker på jorden. For disse mennesker er regnskoven ikke bare en skov, som producerer træprodukter til vesten. For disse mennesker er regnskoven alt fra apotek til byggemarked, supermarked og arbejdsplads.

 

Du elsker varieret og eksotisk mad

Kaffe, the, chokolade, kakao, peanuts, og bønner. Bananer, citrusfrugter, krydderier og peberfrugter. Er det ting, som du ønsker at gå glip af at kunne spise? Og er det madvarer, som du ønsker, at de kommende generationer på kloden også skal have lov at opleve? Så er det i høj grad endnu en grund til, at regnskoven skal reddes. For er der ét sted på jorden, som gemmer på kulinariske skatte, så er det vores alles regnskove.

 

Støt, hvor det hjælper

Som du nok har gættet, så vil disse fantastiske ting ikke længere være tilgængelige, hvis ikke udviklingen i regnskovene stoppes. Klodens uvurderlige skatte vil for altid være væk, hvis først de udryddes. Er det det, som du ønsker?

 

Hvis ikke, så kan du overveje, hvorvidt du synes, at det er indsatsen værd at støtte en dansk organisation, som bruger alle ressourcer på regnskoven. Hos Verdensskove.org har du netop den mulighed, hvor du kan donere et enkeltbeløb eller købe et regnskovscertifikat, hvor pengene går til det sted, hvor behovet er størst. Desuden kan du læse meget mere om problemstillingerne omkring klodens regnskov her.  

Kim Brandt